Qui som

L’any 1995 a Gombrèn va néixer la iniciativa de crear un jardí botànic de plantes remeieres. Va ser un  projecte que van dur a terme voluntàriament dues veïnes de Gombrèn (Lourdes Niubò i Conxita Cortina, essent aquesta última qui ha tingut cura de donar-li continuïtat) i que es va convertit en el 1r Jardí Botànic Municipal de  Plantes Medicinals del nostre país. A l’agost del 2004 es va crear l’Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals Gombrèn, una entitat sense ànim de lucre, per impulsar-lo i donar-li continuïtat. A principis de  2008 el jardí deixa de ser municipal i és l’associació l’encarregada de finançar i gestionar el Jardí Botànic. Actualment aquesta associació té aproximadament uns 150 socis.

L’Associació Jardí Botànic Plantes Medicinals de Gombrèn organitza tota mena d’activitats relacionades amb el tema: exposicions, xerrades, visites guiades al jardí, itineraris guiats a la muntanya ( de plantes medicinals, de plantes silvestres comestibles, de fruits silvestres, d’herbes aromàtiques, plantes medicinals de ribera, plantes màgiques, flora, etc.). Ha participat en programes de televisió, col.labora en diverses fires, organitza actes lúdics i comparteix i intercanvia plantes i coneixements.

El que pretén l'Associació i el Jardí Botànic en sí, és ser un reclam per afeccionats a la medicina natural, a la botànica, la natura i la jardinería; incentivar el coneixement de les plantes per potenciar el seu ús terapèutic, és a dir la fitoteràpia; això sense oblidar l’etnobotànica i la importància de les plantes a tots nivells: culinari, cosmètic, ornamental, medi-ambiental etc…; i en general seduir a tot tipus de públic i encomanar la passió per les plantes.