El fruit —que pot tenir una infinitat de formes— és una baia buida amb 2-4 envans incomplets on s’enquibeixen, molt comprimides, les llavors, de color groguenc i forma discoidal (3-5 mm).



HISTÒRIA I CULTIU

És planta originària d’Amèrica central, on es cultiva des de fa uns 6000 anys. Actualment la Xina és el major productor (més de 17 milions de tones en fresc i 300.000 tones en sec). 
https://www.infoagro.com/hortalizas/pimiento.htm
Al Baix Llobregat es planten les següents varietats de pebroteres:

Pebrot verd italià, pebrot gros vermell, pebrot gros vermell híbrid , Pebrot del Piquillo, Pebrot de Padron, Pebrot de Padron dolç, Pebrot groc o bitxo de Girona, Nyores, Pebrot d'Almeria, Pebrot-tomàquet.

USOS CULINARIS

  • Amanides
  • Escalivats
  • Salses
  • Adobats en vinagre i sal
  • En pols (deshidratats)
  • En llauna

PROPIETATS MEDICINALS

  • afrodisíac
  • anestèsic
  • antihelmíntic
  • antihemorràgic
  • antiinflamatori
  • antireumàtic
  • antisèptic
  • calefactant
  • digestiu
  • estomacal
  • irritant
  • sialagog
  • sudorífic
  • tònic

USOS MEDICINALS

  • abscessos
  • alcoholisme
  • anorèxia
  • càncer de bufeta
  • càncer de pell
  • carboncle
  • ciàtica
  • congelacions
  • delirium tremens
  • disenteria
  • dolor al pit
  • dolors musculars
  • dolors superficials UE
  • febre
  • gota
  • hemorràgies
  • hemorroides
  • impotència sexual
  • indigestions
  • letargia
  • lumbago
  • mal de coll
  • mala circulació
  • males digestions en ancians
  • manca de vitamina C
  • mareig
  • penellons
  • reuma

Per llegir molt més sobre el pebrot, descarrega't el document